Ni har väl för allt i världen inte missat att det är chokladbollens dag idag!? Skynda er att greppa tag i kakaopaket, plocka fram en skål och värm upp händerna så att de är redo för en stunds seriös chokladbollsrullning. Vi har tagit fram inte mindre än två oslagbara chokladbollsrecept –  en klassiker och en variant som är lite nyttigare tillika laktos-, gluten och ”sockerfri”. Så vad väntar ni på, på med förklädena och börja rulla!

Chokladbollar a la polkagris
Ingredienser:
3 dl havregryn
100 gram smör
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
2 dl strösocker
3 msk kaffe

2 dl polkagrisar

1. Blanda ihop alla ingredienser

2. Krossa polkagrisar i en mixer eller med en kavel

3. Rulla bollarna i polkagriskrosset och låt stå i kylen ett tag innan servering

Jordnötsbollar
Ingredienser:
3 dl saltade jordnötter
1 mogen banan
2 tsk kakao

1 msk agavesirap (funkar med vanlig sirap om ni inte har hemma)

Gör såhär:
1. Mixa allt slätt i en matberedare.
2. Till garnering: Rulla till bollar och rulla dem i kokos.
3. Låt stå i kylen ett tag innan servering

Shoppa äta & dricka här